Την σύσταση τριών νέων δομών ανακοίνωσε ο Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων για την οργάνωση νέων κοινωνικών δομών στα διοικητικά του όρια, ανακοίνωσε την σύσταση τριών νέων δομών οι οποίες πολύ σύντομα θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους δημότες και κατοίκους των δύο δημοτικών κοινοτήτων.

Πρόκειται:

 (α) για το Κοινωνικό Φαρμακείο (το οποίο  εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου  της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Έλλης Αλεξίου 10 της Δημοτικής Ενότητας Μενεμένης),

(β) ομοίως για το Kοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο επίσης εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου  με ΤΚ 56121, της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Έλλης Αλεξίου 10 της Δημοτικής Ενότητας Μενεμένης και

 (γ) Το Κέντρο Κοινότητας το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση της ομαλής κοινωνικής ένταξης και την προώθηση της απασχόλησης.

Αναλυτικά οι τρεις νέες δομές:

Έναρξη λειτουργίας Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου

“Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Το Kοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου  με ΤΚ 56121, της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Ελευθερίας & 28ης Οκτωβρίου της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων.

Σκοπός του είναι η φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμος καλεί τους πολίτες καθώς και κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση να συμβάλλουν με χορηγίες και δωρεές φαρμάκων.

Με κάθε προσφορά σας ενισχύετε ουσιαστικά την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων”.

Πληροφορίες:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Ελευθερίας & 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310721721

E-mail   farmakeio@ampelokipi-menemeni.gr

Ωράριο Λειτουργίας      Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-16:30

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά – Μια νέα κοινωνική δομή στην υπηρεσία του πολίτη

“Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης προχώρησε στην ίδρυση μίας νέας δομής, του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος για πληθυσμό Ρομά, με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί συμπληρωματικά με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση της ομαλής κοινωνικής ένταξης και την προώθηση της απασχόλησης.

Βασικό αντικείμενο του Κέντρου Κοινότητας είναι να προσφέρει πληροφόρηση, υπηρεσίες συμβουλευτικής για την απασχόληση και να συμβάλει στην προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης.

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχονται δωρεάν στους ωφελούμενους υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, όπως:

  • Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (πχ το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, Βοήθεια στο Σπίτι), τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ.α.
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και παραπομπή αιτημάτων με στόχο την υποστήριξη των ωφελούμενων
  • Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων”.

Πληροφορίες:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη , (ΚΑΠΗ Μενεμένης) Οδυσσέως Ανδρούτσου 2, Άγιος Νεκτάριος (ΚΑΠΗ Αγ. Νεκταρίου Δενδροπόταμος)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310729270 – 2310559352

E-mail   kentrokoinotitas@ampelokipi-menemeni.gr      parartimaroma@ampelokipi-menemeni.gr

Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-16:00

Υποδοχή κοινού για αιτήματα σχετικά με Κ.Ε.Α. και Τ.Ε.Β.Α. Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 08:00-14:00

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης

“Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Το Kοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου  με ΤΚ 56121, της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Έλλης Αλεξίου 10 της Δημοτικής Ενότητας Μενεμένης.

Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να ανταπεξέρθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπής διαβίωσης.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και ειδή  παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης, παιχνιδιών και ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd. 

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από  επιχειρηματίες, προμηθευτές, οργανωμένους φορείς, σχολεία αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης 

Η συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών είναι  πολύ σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας, για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια.  Η συμβολή όλων μας είναι απαραίτητη!

Βασική προϋπόθεση ένταξης: οι ωφελούμενοι να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.                                                                                                                                   Οι δυνητικοί  δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων”.

Πληροφορίες

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2310729279

E-mail pantopoleio@ampelokipi-menemeni.gr

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.