Πρόταση Καλαφάτη να θεσπιστεί κανονισμός λειτουργίας για τη Νέα Παραλία

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Να εισαχθεί κανονισμός λειτουργίας για τη Νέα Παραλία, πρότεινε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «αυτός είναι ένας τρόπος για να μη χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Νέας Παραλίας». Διευκρίνισε ότι με τον κανονισμό θα ορίζονται τα πάντα, από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αναπτύσσονται στη βραβευμένη διεθνώς Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ως την αισθητική οποιασδήποτε παρέμβασης.

«Είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως δε θα αναπτυχθούν κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και δε θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του έργου που αγκάλιασε όλη η Θεσσαλονίκη», δήλωσε, σήμερα, ο κ. Καλαφάτης.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα της εκμίσθωσης των Γυάλινων Περιπτέρων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως «και σε αυτό το θέμα βλέπουμε την απόλυτη αντιστροφή των θέσεων της διοίκησης». Επισήμανε πως συμφωνεί με επιχειρηματικές επενδύσεις στο χώρο της εστίασης, όμως πρόσθεσε πως «η αντίδρασή μας έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο χώρο. Είναι ένα στολίδι και με τη βούλα αυτή η παραλία, ακριβώς επειδή δημιουργήθηκε με τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία για το πώς πρέπει να λειτουργήσει η παραλία».

«Η γοητεία της βόλτας στην Νέα Παραλία είναι να πάρω έναν καφέ στο χέρι και να περπατήσω με τη σύντροφό μου και την παρέα μου, να συζητήσω ανέμελα, να περιηγηθώ στα πάρκα και τις γωνιές της. Κι αυτό είναι μια προσφορά και στον πολίτη και στους επισκέπτες της πόλης. Η Νέα Παραλία πρέπει να λειτουργήσει ακριβώς όπως έχει μελετηθεί από τους αρχιτέκτονες, ακριβώς όπως σχεδιάστηκε κι όπως δημιουργήθηκε αυτό το βραβευμένο έργο, που αγκάλιασε όλη η πόλη, αλλά όχι και η διοίκηση του δήμου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.