Ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

|
THESTIVAL TEAM

Σειρά ανοιξιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, Αθλητισμού-Νεολαίας και Εθελοντισμού και το Τοπικό Συμβούλιο…

της Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Μαΐου, θα ξεκινήσουν τα «Χριστοφόρεια 2012», με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου και τον Μέγα Εσπερινό. Την Τετάρτη το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα  στον αύλειο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ Μαλακοπής θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Χριστοφόρεια 2012»  και θα ξεκινήσει η Ανθοέκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 8.30 το βράδυ. Η Ανθοέκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου.

Το Σάββατο 12 Μαΐου θα ακολουθήσει ο εορτασμός και η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού της Αγίας Γλυκερίας (οικισμός Κωνσταντινοπολιτών-τέρμα λεωρορείου γραμμής 14). Η τελετή θα περιλαμβάνει την περιφορά της εικόνας, που θα γίνει στις 5.30 μ.μ. Στη συνέχεια θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος.

Τέλος την Κυριακή 13 Μαΐου ο δήμος θα τιμήσει τη γιορτή της μητέρας, με ομιλία στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στις 11 το πρωί, με ομιλητητές την Ε. Κατούφα και τον Θ. Βούτση. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου πολυτέκνων «Μητέρας Εργον».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.