Γ. Μπουτάρης: Προτεραιότητα να καθαρίσει η πόλη και όχι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα 750 συμβασιούχων

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Να καθαρίσει η πόλη με κάθε τρόπο ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος καλεί τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας να δείξουν ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει ιδιώτης. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Μπουτάρης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η Θεσσαλονίκη ζέχνει”. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η διοίκηση να κάνε πίσω στο θέμα της συμμετοχής ιδιωτών στην αποκομιδή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο δήμος να αποσύρει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες. Από τη διαδικασία προέκυψαν τρεις ενδιαφερόμενοι. Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο για την κατακύρωση του διαγωνισμού και εν συνεχεία θα δούμε τι θα κάνουμε”.

Μιλώντας για τις επαφές που είχε με τους μόνιμους υπαλλήλους του δήμου αλλά και τους συμβασιούχους, ο κ. Μπουτάρης είπε: “Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν, να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας. Τα μεροκάματα δεν θα χαθούν. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση. Είναι λύση ανάγκης. Όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο. Δεν είναι προτεραιότητα του δήμου να ικανοποιήσουμε τα έως παράλογα αιτήματα 750 συμβασιούχων. Προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσει η πόλη”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε στο Σώμα την πρόταση της διοίκησης για την αντιμετώπιση του θέματος, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης εντείνει με κάθε νόμιμο μέσο τις προσπάθειές του για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν χωρίς δική του ευθύνη.

Λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα εξακολουθήσει να δέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων, χωρίς να παρεμβαίνει στις διεκδικήσεις τους, ενώπιον των δικαστηρίων.

Ο Δήμος προτάσσει τις ανάγκες για άμεση και ασφαλή κάλυψη αναγκών της πόλης.

Εάν η επίτευξη του στόχου καταστεί δυνατή με το υπάρχον δυναμικό, ο δήμος δεν θα κάνει ανάθεση σε ιδιώτες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ομηρία”.

Δείτε στο παρακάτω έγγραφο την πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.