Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Global Water Partnership-Mediterranean

|
THESTIVAL TEAM

Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Global Water Partnership-Mediterranean, (GWP-Med),θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 12.00, στο κτίριο Αρχιτεκτονικής (Αγγελάκη 13, 1ος όροφος) από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάση Παππά και τον Γενικό Διευθυντή του GWP-Med, Βαγγέλη Κωνσταντιανό.

Η συμφωνία των δύο πλευρών εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο-Non Conventional Water Resources Programme in the Mediterranean” το οποίο ξεκίνησε το 2008 και παράλληλα με την Ελλάδα, υλοποιείται στην Κύπρο, τη Μάλτα και την Ιταλία, σε συνεργασία με τις κεντρικές και τοπικές δημόσιες αρχές και την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (Ατλάντα, ΗΠΑ).

Σε πρώτη φάση προβλέπεται η πιλοτική δημιουργία ενός κάθετου κήπου στο Κτίριο της Διεύθυνσης Πρασίνου, στην οδό Κλεάνθους 18, ο οποίος θα ποτίζεται με βρόχινο νερό που θα συλλέγεται από την οροφή. Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη της συλλογής βρόχινου νερού και της ευρύτερης αξιοποίησης των μη συμβατικών υδατικών πόρων, ως βιώσιμη πρακτική για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε τοπικό επίπεδο.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη παραθαλάσσια πόλη που εντάσσεται στο Πρόγραμμα, με βασικό στόχο την υλοποίηση των έργων επίδειξης για την καλή και ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτων στον αστικό χώρο με βάση τις διεθνείς σύγχρονες πρακτικές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.