Καθυστερεί η τοποθέτηση του “Φεγγαριού” στην παραλία της Θεσσαλονίκης – Τι λέει ο δημιουργός του γλυπτού; (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Nέες καθυστερήσεις πρόεκυψαν στην τοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή» μέσα Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς αυτή τη φορά ήρθε στο φως νέο εμπόδιο από την  Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού η οποία ζητά τη φωτοσήμανσή του.

Με δήλωση του στο thestival.gr, ο δημιουργός του γλυπτού, Παύλος Βασιλειάδης εκφράζει την εκτίμηση  ότι επιθυμία χιλιάδων πολιτών είναι επιστροφή του γλυπτού στα νερά του Θερμαϊκού.

“Στην περιγραφή της όλης κατασκευής του φεγγαριού που στάλθηκε και εγκρίθηκε από τους 35 αρμόδιους φορείς αναγράφεται.. ” Στο πίσω μέρος του (μη ορατό από την ακτή) έχει τοποθετηθεί ηλιακός φανός, που συσσωρεύει ρεύμα την ημέρα και αναβοσβήνει τη νύχτα”.Ο φανός έχει προδιαγραφές θαλάσσης.Η υπηρεσία φάρων δεν το διάβασε; Ας υποθέσουμε ότι έγινε λάθος εκ παραδρομής ανάγνωσης . Αν είναι έτσι ,τότε θα έλεγα πως είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στη θάλασσα και εξοικονομούνται τα 300 ευρω,…… εκτός αν υπάρχουν άλλα κωλύματα”, τονίζει ο κ. Βασιλειάδης.

Όπως ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ενώ είχαν όλα προχωρήσει καθώς ο δήμος πήρε 35 υπογραφές από του αρμόδιους φορείς, από τη Διεύθυνση Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, εστάλη μια επιστολή που ενημερώνει το δήμο για την  φωτοσήμανση των έργων, ζητώντας 300 ευρώ.

Το “Φεγγαράκι του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη, βρισκόταν τοποθετημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του Μακεδονία Παλάς, όταν τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι το βανδάλισαν και το πέταξαν στη θάλασσα.

Με σκοπό να το προστατέψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να το τοποθετήσει εντός του Θερμαϊκού κόλπου, ενώ στη θέση που βρισκόταν θα τοποθετηθεί το γλυπτό “Φιλία Amicia», του διάσημου γλύπτη, καθηγητή Εικαστικών Τεχνών Κώστα Βαρώτσου, το οποίο είναι δωρεά προς τον δήμο του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.