Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για Αμύνταιο: Προχωράμε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για το τι περιλαμβάνει  ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετά την καταστροφή στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, μίλησε ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης.

“Υπήρξε μία καταστροφή στο ορυχείο της ΔΕΗ. Βλέπαμε ότι υπήρχε μια συμπεριφορά με ρήγματα, άρα η ΔΕΗ ήταν προετοιμασμένη γι αυτό και δεν υπήρχε δραστηριότητα και προσωπικό στο ορυχείο. Επίσης είχαμε λάβει μέτρα και για τους κατοίκους. Εμείς τους τελευταίους μήνες παρακολουθούσαμε το φαινόμενο για να δούμε πως εξελίσσεται.  Υπάρχει μεγάλη ζημία για το ορυχείο και την ίδια την επιχείρηση”, τόνισε ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε:

“Αμέσως παρεμβήκαμε, επισκεφθήκαμε την περιοχή με τον κ. Τόσκα και τον κ. Κοτζιά. Η περιοχή κηρύχθηκε άμεσα σε έκτακτη ανάγκη. Οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. χθες έγινε καταγραφή όλων των σπιτιών. Βρέθηκαν 30 σπίτια που δεν πρέπει να είναι κατοικήσιμα. Μέχρι την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει ότι προβλέπεται από το νόμο”.

Όπως είπε ο κ. Καρυπίδης από χθες προχωρά το αίτημα των κατοίκων εδώ και πάρα πολλά χρόνια για αναγκαστική απαλλοτρίωση, επισημαίνοντας ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες μετεγκατάστασης σε χώρο έξω από την Πτολεμαΐδα.

“Noμίζω δίνεται πλέον μια λύση οριστική για τους κατοίκους της περιοχής”.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο βίντεο του thestival.gr: 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.