Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση “Freskon”

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon 2017», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της, είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η «Freskon» λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και τις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανεμπόρους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής. Συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου και αναμένεται να την επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς και εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες super market από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics.

Πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων όπως το FreshCon market – supermarkets b2b point για συναντήσεις με αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, το διεθνές συνέδριο ακτινιδιού, κ.α.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσβλέπει με τη συμμετοχή της στην έκθεση, στη συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς του εξωτερικού και την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το διεθνή χώρο και την Ελλάδα. Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ‘FRESKON HOSTED BUYERS’ όπου προβλέπεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 200 αγοραστές από διάφορες χώρες και συγκεκριμένα από Ευρώπη, Βαλκάνια, Ρωσία, Ουκρανία, ασιατικές χώρες και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την αγροτική παραγωγή ποιότητας της Κεντρικής Μακεδονίας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές του εξωτερικού, ενισχύοντας αποτελεσματικά τον εξαγωγικό χαρακτήρα των ‘προϊόντων – σημαία’ της μακεδονικής γης. Επίσης, στόχος μας είναι τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στις εγχώριες αγορές. Εξάλλου, με την πολιτική ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και προβολής της παραγωγής, η διοίκηση της Περιφέρειας κατορθώνει να διατηρεί πρώτη σε αγροτική παραγωγή πανελλαδικά την Κεντρική Μακεδονία και ταυτόχρονα πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια καλάθια αγροτικών προϊόντων της χώρας, με το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι σταθερά σε επίπεδο άνω του 25% και ο πρωτογενής μας τομέας να συμμετέχει κατά 26% στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του πρωτογενούς τομέα σε επίπεδο χώρας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Περιφέρεια δίνει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από την Κεντρική Μακεδονία να φιλοξενηθούν στο περίπτερό της και να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους επισκέπτες. Εστιάζουμε τις δράσεις μας στην αποτελεσματική προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης, ‘προϊόντων – σημαία’ της κάθε περιοχής – προέλευσης, που μπορούν να εξασφαλίσουν δυναμική διείσδυση στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Όσον αφορά στον Έλληνα επαγγελματία του αγροτικού χώρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως κατέδειξε η περσινή συμμετοχή μας στη ‘Freskon’, μέσα από τη διεθνή έκθεση θα μπορέσει να συναντήσει ελληνικές εταιρίες που ως επί το πλείστον δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και με τον τρόπο αυτό, θα έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης και της δικής του δραστηριότητας. Με τη συμμετοχή της θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Καλούμε τις επιχειρήσεις να στηρίξουν εμπράκτως τις προσπάθειές μας, ώστε ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες της οικονομίας στην περιοχή και τη χώρα να ενισχυθεί δραστικά και να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην Ελλάδα και τις αγορές του εξωτερικού», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου να φιλοξενηθούν στο περίπτερό της (περίπτερο 13) στη διεθνή έκθεση «Freskon 2017» και να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους επισκέπτες.

-Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερό της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand 12 τ.μ για κάθε επιχείρηση, με συμβολική οικονομική συμμετοχή 260,5 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 20/4/2017.

-Η Περιφέρεια καλύπτει την ενοικίαση του χώρου και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό (Διαχωριστικά panels δερματίνης λευκού χρώματος, οβάλ επιγραφή, αριθμό του stand, μοκέτα χρώματος μοβ, 1 λευκό infodesk, 1 σκαμπό, 1 τραπέζι στρόγγυλο, 4 λευκές καρέκλες, 3 επικλινή ράφια, πολύπριζο 2 θέσεων, 4 τμχ Hqi, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, γενική καθαριότητα).

-Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

-Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα.

-Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στo fax 2313330044.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Γλ. Καραλή στο τηλέφωνο 2313330350, την κ. Κ.Ευγενίου στο τηλέφωνο 2313330429 και με τον κ. Γ. Φανέλη στο τηλ. 2313330428.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Πέμπτη 27 Απριλίου: 11:00 – 19:00

Παρασκευή 28 Απριλίου: 10:00 – 19:00

Σάββατο 29 Απριλίου: 10:00 – 18:00

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.