Τα όσα συνέβησαν χθες στους δρόμους εξαιτίας της πολύωρης και έντονης χιονόπτωσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπήρχε ίχνος αλατιού στο κεντρικό οδικό δίκτυο, σχολίασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

''Το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη'' δήλωσε και πρόσθεσε: ''Η κακοκαιρία μας πρόλαβε και δεν ρίξουμε αλάτια στους δρόμους με αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30-21:00 να έχουμε ένα απίστευτο κομφούζιο στους δρόμους, με τον κόσμο να έχει πάθει μια κρίση πανικού, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι συνηθισμένα'', Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος έκανε ότι μπορούσε σε συνθήκες αντίξοες, ενώ επεσήμανε ότι ήδη από τα Φώτα οι υπηρεσίες έριχαν αλάτι σε οδικούς άξονες. ''Βέβαια αυτά δεν τα λέω για δικαιολογίες. Για ότι έγινε, η ευθύνη είναι όλη του δημάρχου'', τόνισε.

Ωστόσο, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κουλτούρα των ανθρώπων για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων λέγοντας: ''Μια πόλη του βορρά δεν πάει να πει ότι είναι Σουηδία. Έχει να κάνει τέτοιες θερμοκρασίες εδώ και 50 χρόνια δεν έχουμε απολύτως καμία κουλτούρα για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών. Πόσοι έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο τους; Πόσοι ήταν έτοιμοι'';

Τέλος, δήλωσε ότι: ''Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ''῏.

Δείτε τα βίντεο του Thestival: