Επί ποδός βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο Thestival, «ο κόσμος μπορεί να κινείται ελεύθερα στους δρόμους. Όλες οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης είναι ανοιχτές, καθώς όλη τη νύχτα αλατιέρες, αλλά και συνεργεία του δήμου έριχναν χύμα αλάτι». Αυτή την ώρα τρεις από τις έξι μεγάλες και δύο μικρές αλατιέρες του δήμου βρίσκονται στους δρόμους, καθώς επίσης και οκτώ φορτηγά, τα οποία ρίχνουν χύμα αλάτι. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι αλατιέρες θα κανουν ρίψεις όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Παράλληλα, σημείωσε πως όλοι οι δρόμοι, στους οποίους εκτελούν δρομολόγια τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είναι ανοιχτοί, ωστόσο «στα στενά σοκάκια το πρόβλημα παραμένει», πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Αναφερόμενος στο νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο Γ.Γ. του δήμο Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «ελπίζουμε πως θα αντιμετωπιστεί και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται αλάτι είτε από το «Ντεπό, όπου είναι η βάση του αλατιού και υπάρχουν εκατοντάδες σάκοι», όπως ανέφερε ο κ, Ψαρράς, είτε από τα 50 προκαθορισμένα σημεία στα ψηλά μέρη της πόλης. Εκεί υπάρχουν σάκοι, μέσα σε καλάθια, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες στους δικούς τους χώρους. Μάλιστα, όλες οι εποπτείες του δήμου διαθέτουν αλάτι σε σάκους, για τους δημότες.