Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη", είπε και τόνισε: «πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν, τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι "πέτρωσε". Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε. Μειώνεται όμως η χιονόπτωση, έχουμε βγάλει φορτηγά του δήμου φορτωμένα με αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους».

"Με έχουν ενημερώσει, ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια,  οι εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο. Επίσης σταματήσαμε και την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι», τόνισε ο δήμαρχος στο Πρακτορείο fm104.9.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και προς τους πολίτες. «Κάνω έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία, έχει κόψει τα μισά δρομολόγια. Έκκληση κάνω επίσης και  προς τον Εμπορικό Σύλλογο, ας μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Άλλωστε,  χθες και σήμερα δεν πάτησε κανένας στα κατάστημα,  ποιος θα αγοράσει με αυτόν τον καιρό πουκάμισο. Οι καταστηματάρχες, ας καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους και οι πεζοί καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη".