Ποιοι δρόμοι στο Λαγκαδά κρύβουν κινδύνους εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων

|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση για έκτακτα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο δήμος Λαγκαδά, εστιάζοντας στα οδικά κυρίως σημεία, όπου οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί…

Ειδικότερα, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά ανακοινώθηκε ότι από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΑΔΜ-Θ λήφθηκε προειδοποίηση για έλευση κύματος κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις από υψόμετρο 400 μέτρων και άνω, από το πρωί της Παρασκευής 06/01/2012 έως και το πρωί του Σαββάτου 07/01/2012.
Με αφορμή την προειδοποίηση ο δήμος Λαγκαδά επισημαίνει τις θέσεις στις οποίες δημιουργούνται προβλήματα κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.
Συγκεκριμένα, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Ρεντίνας: στον χείμαρρο Ευαγγελισμού (λόγω ύπαρξης  ιρλανδικού ρείθρου), στον χείμαρρο Βαγιοχωρίου 200 μέτρα περίπου δυτικά της στροφής προς Ασκό (λόγω ύπαρξης  τρίδυμου σωληνωτού οχετού εγκιβωτισμένου σε σκυρόδεμα).

Στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων –Σχολαρίου: Στον χείμαρρο Λαγκαδικίων(λόγω ύπαρξης  ιρλανδικού ρείθρου).

Στη δημοτική οδό Λαγκαδά- Ασσήρου: Στον χείμαρρο Μπογδάνα (λόγω ύπαρξης  ιρλανδικού ρείθρου).

Στη δημοτική οδό Λαγκαδά- Ηρακλείου: Στον χείμαρρο Μπογδάνα (λόγω ύπαρξης  ιρλανδικού ρείθρου).

«Στις ανωτέρω θέσεις ως μέτρο πρόληψης, είναι η αποφυγή παρκαρίσματος των οχημάτων σε επικλινείς περιοχές και σε «τσιμεντένια ρέματα». Οι οδηγοί είναι απαραίτητο να διαθέτουν αλυσίδες στα οχήματά τους, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί. Παράλληλα κατά την εκδήλωση έντονων φαινομένων συνίσταται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους , ώστε να διευκολύνουν το έργο των σωστικών συνεργείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.