“Μάχη” στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή αντιπροσώπων

|
THESTIVAL TEAM

Η μάχη της κάλπης για την εκλογή των αντιπροσώπων και μέσω αυτών, για τον έλεγχο του Συνεδρίου και της νέας κεντρικής Επιτροπής, έχει ξεκινήσει ήδη στο ΠΑΣΟΚ και επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις που παρουσιάζει…

 

Στην Ιπποκράτους επιδιώκουν να ξεπεράσουν τις 40.000 τα μέλη και οι φίλοι που θα ψηφίσουν, δηλαδή να ξεπεράσουν τον αριθμό όσων ψήφισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξουν τα μέλη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, πάντως, πληθαίνουν οι κατηγορίες για «μαγειρέματα» ενόψει του Συνεδρίου. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επιτίθεται με σφοδρότητα στον νέο Πρόεδρο της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιθέσεις της ομάδας του πρώην Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη.

Μια χαρακτηριστική εκκρεμότητα ενόψει του Συνεδρίου είναι η μη επανένταξη του Κώστα Σκανδαλίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν η επανένταξη δεν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα και ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν είναι στον κατάλογο των αριστίνδην, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αύριο, ώστε να εκλεγεί αντιπρόσωπος για το Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα συνάντηση του Προέδρου του κόμματος με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ μετά από έντονες πιέσεις στον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ, δεν αποκλείεται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα και ο κατάλογος των αριστίνδην μελών του Συνεδρίου, κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα!

Με δεδομένο ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή θα αριθμεί 120 μέλη και με δεδομένο ότι η ηγεσία θα ελέγξει απολύτως τις εξελίξεις, οι διαφωνούντες δεν θα εκλέξουν πάνω από 40 μέλη στο νέο όργανο. Αν εκτιμήσει κανείς ότι οι τάσεις των διαφωνούντων είναι μίνιμουμ 4, καταλαβαίνει γιατί στο παρασκήνιο εξελίσσεται μεγάλη «σφαγή» για τα πρόσωπα που θα προωθηθούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή, ενώ τα πράγματα είναι πιο άνετα για το στρατόπεδο των «νέων προεδρικών» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στις διαδικασίες που πραγματοποιούνται, πάντως, η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή, καθώς απροθυμία παρατηρείται ακόμα και στο υψηλό στελεχιακό δυναμικό, ενώ το επόμενο διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα κείμενα θέσεων που θα συσπειρώνουν τις τάσεις και θα ενταθούν και τα δείπνα.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.