Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση της ΔΕΘ ο Α. Τσίπρας

|
THESTIVAL TEAM

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του…

Η διαδήλωση του Σαββάτου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην real.gr, αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, προκειμένου να μην περάσουν τα νέα οικονομικά μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, αποφάσισε να δώσει το παρόν, παρά την ύπαρξη και διαφορετικών προτάσεων στο εσωτερικό του κόμματός του, αφού στελέχη υποστήριζαν πως δεν μπορεί να παραβρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συγκέντρωση έξω από το… αδειανό Βελλίδειο, καθώς ο πρωθυπουργός θα έχει φύγει από το μεσημέρι.

Αντιθέτως, υπήρξαν και άλλα στελέχη, που αφήνουν αιχμές για… χαλαρή αντιμετώπιση του πρωθυπουργού, αφού οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται για το απόγευμα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει ήδη επιστρέψει στην Αθήνα! Στην Κουμουνδούρου, πάντως, η γενικότερη άποψη είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί του ώστε να κερδίσει ευρύτερες μάζες. «Έτσι θα τις χάσει» είναι η κυρίαρχη αντίληψη στην ηγετική ομάδα, που επιμένει στη σκληρή γραμμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κατηγορείται από το ΚΚΕ ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τους «συμβιβασμένους», την ηγεσία δηλαδή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κάτω από την πίεση του Περισσού, η ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων κατηγορεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για «παραχωρητική στάση», γεγονός που για στελέχη του ενισχύει τις εναντίον του κατηγορίες του Περισσού γιατί συμμετέχει σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.