Β. Λεβέντης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν μηδέν στις επενδύσεις – Να μην παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το κομμάτι των επενδύσεων στη χώρα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν μηδέν στις επενδύσεις, είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι έχουν μετατρέψει την οικονομία σε νεκροταφείο και με πλασματικά στοιχεία προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μειώθηκε η ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή 500.000 νέοι μας έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν μας ενοχλεί ο όρος «Ίλιντεντ». Ο όρος «Μακεδονία» δεν μας εκθέτει ως χώρα; Και πρόσθεσε:
«Γιατί τόσοι πρόθυμοι στην αίθουσα και στην άποψη να δώσουμε το όνομα; Η Ένωση Κεντρώων προτείνει να δοθεί το όνομα «Σκόπια» στην γειτονική χώρα. Ο κ. Λεβέντης έκανε και μια αποκάλυψη λέγοντας ότι όσοι φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων, στην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία, υπέγραφαν δήλωση ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Εύχομαι, είπε ο κ. Λεβέντης να μην υπάρχουν τέτοιοι απόφοιτοι στην σημερινή Βουλή.

Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι μπαίνει το δίλλημα πρόοδος ή συντήρηση, όμως δεν γνωρίζουμε ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντηρητικός. Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση ότι κόβει τις συντάξεις χηρείας χωρίς να σκέφτεται πώς θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες και πώς θα αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες, έχει πει πολλά ψέματα και οι υποσχέσεις τις οποίες δεν πρόκειται να υλοποιήσει. Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι αφού πήρε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και πολλά στελέχη του, τώρα τους βρίζει και τους χρεώνει όλα τα κακά της μεταπολίτευσης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην λειτουργία των ΜΜΕ λέγοντας ότι προωθούν τον δικομματισμό και εξαφανίζουν από τα πάνελ τους εκπροσώπους των μικρών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.