Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στα Σκόπια, το καλό κλίμα αλλά και το μεγάλο «αγκάθι» των συνομιλιών, που δεν είναι άλλο από την αλλαγή του Συντάγματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε στον Αλέξη Τσίπρα τις θέσεις της πλευράς των Σκοπίων όπως διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κοτζιάς μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό» ενώ σημείωσε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Ασφαλώς όμως ένας συμβιβασμός είναι απαραίτητος, δεν μπορεί να πάρεις όσα έχεις στο μυαλό σου ή όσα μεταφυσικά πιστεύεις ότι μπορείς να πάρει. Πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός».

Πλέον οι συζητήσεις μεταφέρονται στη Βιέννη όπου στις 29 και 30 Μαρτίου ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογο του Ν. Ντιμιτρόφ θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.