Μαρία Σπυράκη: Βατερλώ η συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis

|
THESTIVAL TEAM

«Βατερλώ» χαρακτήρισε η Μαρία Σπυράκη τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis, καθώς όπως είπε «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώσε πως «πρόκειται για πολιτική δίωξη, προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να μην κλείσει άρον άρον η επιτροπή της εργασίας της Προανακριτικής. Θέλουμε να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα» και συμπλήρωσε:

«Είναι απαραίτητο για εμάς να κληθούν οι μάρτυρες στην επιτροπή. Είτε ως “προστατευόμενοι” είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να προσέλθουν».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε πως «δεν είπε τίποτα χθες περισσότερο από το αυτονόητο. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει ήδη εξεταστική για οικονομία, η ΝΔ θα ζητήσει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες για τον κ.Κουρουμπλή και θα ζητήσει εξεταστική και για την υπόθεση με τα βλήμματα».

«Η ΝΔ ρωτά τον κ. Καμμένο αν θα ρίξει την κυβέρνηση. Ρωτάμε τον κ. Τσίπρα αν στη Σύνοδο Κορφής προσέρχεται ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ή ως πρωθυπουργός», είπε σε άλλο σημείο.

Όσον αφορά στο ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων, η κυρία Σπυράκη τόνισε πως δεν είναι καθόλου χρήσιμο να αποκαλεί «Μακεδόνα» τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ. «Απορούμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το γεγονός», επεσήμανε.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μετά από τρία χρόνια και 15 δισ. ευρώ επιστρέφει ασθένουσα εκεί που ήταν τρία χρόνια πριν».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.