Φ. Γεννηματά: Προχειρότητα Τσίπρα και κυβέρνησης σε σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους χειρισμούς στο θέμα των Μουφτήδων της Θράκης εξαπολυει με δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο “σοβαρού, όπως επισημαίνει, θέματος, ενώ καλεί για άμεση συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για την επίλυση του ζητήματος.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Η προχειρότητα με την οποία ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του αντιμετωπίζουν σοβαρά και ευαίσθητα θέματα δυστυχώς συνεχίζεται. Αυτό πράττουν και στο θέμα των Μουφτήδων της Θράκης.

Η αδικαιολόγητη σπουδή και μάλιστα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, δεν είναι καλός σύμβουλος. Ιδιαίτερα όταν η επιλογή του χρόνου, δίνει την εντύπωση ότι εκπληρώνουν υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά ,με άμεση ενημέρωση και συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Έτσι ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο σύστημα ανάδειξης των Μουφτήδων της Θράκης με την τροποποίηση του σχετικού Νόμου(1920/1991),χωρίς να δημιουργούνται άλλης μορφής προβλήματα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.