Μαξίμου: Ο ΠτΔ επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις – Το τανγκό θέλει πάντα δύο

|
THESTIVAL TEAM

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως ο ΠτΔ επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις και πως είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έχουμε καθήκον και υποχρέωση με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε η κυβερνητική πλευρά, «τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς ο ίδιος αξιωματούχος για το τάιμινγκ της επίσκεψης τόνισε πως οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.