Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού

|
THESTIVAL TEAM

Πολλά είναι τα κοινά σημεία των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμεριστούν οι «ιδεολογικές εμμονές» μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να παραμερίσουν το κενό του ποτηριού», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας πως «πρέπει να οικοδομήσουμε τις συνομιλίες μας πάνω σε αυτή την αντίληψη».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «δεν εποφθαλμιά τα εδάφη μίας άλλης χώρας» και πρόσθεσε πως «είμαστε δύο λαοί που συνυπήρχαν και ως εκ τούτου συμβαίνει να έχουμε ομογενείς που ζουν στη χώρα σας και εσείς το ίδιο. Μακάρι να μην είχαν γίνει τα λάθη που έγιναν από προηγούμενες πολιτικές και οδήγησαν στην αποχώρηση από την Τουρκία πολιτών που ήταν μέλη της μειονότητας. Θεωρώ ότι τα λάθη που διαπράχθησαν είναι πια κομμάτι της ιστορίας».

Ακόμη εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα και για την «τιμή» που έχει να πραγματοποιει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.