Έφη Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της “αόρατης” εργασίας

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ανάγκη αντιμετώπισης της αδήλωτης, «αόρατης» εργασίας στάθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σε ομιλία της στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Ανισότητες, που διοργανώνει το Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κομβικής σημασίας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη ο στόχος δεν πρέπει να είναι η επαναφορά στην προ κρίσης κατάσταση, αλλά ένα νέο μοντέλο με επαναστατικές και ριζοσπαστικές παρεμβάσεις υπέρ αυτών «που δεν έχουν φωνή», των νέων, των μεταναστών και των επισφαλών εργαζόμενων.

Η υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου απαιτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή επαναφορά ή αποκατάσταση. «Μιλώντας για αποκατάσταση κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στην αναπαραγωγή ενός αποτυχημένου μοντέλου. Η δική μας προτεραιότητα είναι να κάνουμε τους “αόρατους” εργαζόμενους “ορατούς”. Γι’ αυτό η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας είναι για εμάς κεντρική πολιτική προτεραιότητα», εξήγησε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι μέσα από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η παραβατικότητα στην αδήλωτη εργασία «αντίθετα με όσα λέει ο ΣΕΒ» δεν προέρχεται από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά πρωτίστως από τις μεγάλες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.