Ρήγας: Τα οικονομικά μεγέθη της χώρας είναι προς τη θετική κατεύθυνση

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Στόχος μας είναι η πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, οδηγούμενος πια στην έξοδο από τα μνημόνια και όλη την περιπέτεια που πέρασε η χώρα, με ευθύνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, η σκέψη και η πρότασή του είναι πια για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στο περιθώριο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της ΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Αξιολόγησε ως θετικά «από την πρώτη εμπειρία της πρώτης μέρας» τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε πως «η ΠΑΜΘ είναι για εμάς πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θεωρώ ότι αυτά τα οποία εξελίσσονται αυτή τη στιγμή και σε σχέση με το φυσικό αέριο και με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι στοιχεία που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και τη στοχοπροσήλωσή μας σ’ αυτή την αντίληψη».

Εκτίμησε ότι «η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ σημαντική, μετά και την ανακοίνωση χθες από τον πρωθυπουργό του πλεονάσματος, που είναι διπλάσιο από πέρυσι. Αποδεικνύει ότι τα οικονομικά μεγέθη της χώρας είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να δημιουργούν αυτή την περίοδο «Αρμαγεδώνα», για άλλη μία φορά».

Ερωτηθείς, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Στόχος μας είναι στο τέλος της θητείας μας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε όλη την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Μια προσπάθεια δυσανάλογη με τις ευθύνες μας, τις οποίες είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, καμία δηλαδή ευθύνη. Ένα βάρος πολύ μεγάλο. Εμείς όμως την πήραμε αυτή την ευθύνη και θα το ολοκληρώσουμε κι εκεί θ’ αποδειχθεί από τους πολίτες, αν αυτή η πρότασή μας οδήγησε τη χώρα προς την έξοδο και μια διαφορετική μέρα. Η Ν.Δ. ας σταματήσει να ζητά εκλογές, αν και το έχει κάνει τελευταία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στη Ν.Δ. είπε πως «αυτή την περίοδο που διανύουμε η Ν.Δ. και συνολικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, στο αδιέξοδο της στρατηγικής της, οδηγεί τη χώρα με μία αντιπαλότητα που δεν διευκολύνει και την παρουσία της και την αφήνουμε στη λογική ν’ αντιμετωπίζει με τις μίζες και πρέπει ν’ απαντήσει και γι’ αυτά με τις offshore εταιρίες».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.