Aλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ “βλέπει” ανάπτυξη 2,65% το 2018 – Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

|
THESTIVAL TEAM

Σε φάση ανάκαμψης εκτιμά ότι βρίσκεται η ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 η ανάπτυξη, τόνισε και ανέφερε πως ακόμη και το ΔΝΤ εκτιμά ανάπτυξη 2,65% για το 2018 αν και εγώ εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάπτυξη να μην είναι μόνον αριθμοί αλλά να αφορά την καθημερινότητα του πολίτη».

«Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη. Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι ο ενθουσιασμός σας απορρέει την επιτυχία που έχει αυτή η διοργάνωση η τέταρτη στη σειρά κατά την ομιλία του στο περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία», υπογράμμισε.

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να σχεδιαστεί το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.