Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Σε πρώην πρωθυπουργό έχει διατεθεί η λιμουζίνα με τα ελαστικά των 15.000 ευρώ

|
THESTIVAL TEAM

Απο πρώην πρωθυπουργό χρησιμοποιείται η θωρακισμένη Μercedes, για την οποία διατέθηκαν περίπου 15.000 ευρώ για την αλλαγή ελαστικών και δεν είναι “κυβερνητική λιμουζίνα”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποτελεί απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίοδας protothema.gr.

Στο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής ιστοσελίδες αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών. Παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εγκατέλειπε τις κοστοβόρες μετακινήσεις και θα προχωρούσε στην εκποίηση του μισού κρατικού στόλου αυτοκινήτων ο λογαριασμός έρχεται φουσκωμένος κάθε φορά που οι υπερπολυτελείς υπουργικές Mercedes και BMW περνούν την πόρτα του συνεργείου. Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή ελαστικών στη θωρακισμένη MERCEDES S600 της Υπηρεσίας Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων, που κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ! Όσο δηλαδή στοιχίζουν αυτή τη στιγμή 30 διαφορετικά αυτοκίνητα mini, μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας της αγοράς“,

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται πως είναι ψευδές ότι η συγκεκριμένη λιμουζίνα χρησιμοποιείτο στο πρόσφατο παρελθόν απο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“Σε απάντηση δημοσιεύματος της ιστοσελίδας protothema.gr με τίτλο “Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα”, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται το εξής: Η συγκεκριμένη θωρακισμένη Μercedes είχε διατεθεί και παραμένει διατεθειμένη προς χρήση πρώην πρωθυπουργού. Συνεπώς δεν ισχύει ότι το αυτοκίνητο αποτελεί “κυβερνητική λιμουζίνα” ούτε ότι “κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη”, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.