Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε

|
THESTIVAL TEAM

Για μια δύσκολη κατάσταση στον Σαρωνικό έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βελτιωθεί η κατάσταση στον Σαρωνικό, όσο πιο σύντομα γίνεται, ενώ όσον αφορά στην παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, του παρείχε στήριξη, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών εν μέσω της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος. «Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

Σχετικά με τις επενδύσεις στη χώρα, όπως το Ελληνικό και τις Σκουριές με το θέμα που ανέκυψε με την Eldorado Gold, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις αρκεί να τηρείται ο νόμος». Όπως τόνισε, η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον.

Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα που έχει προκύψει με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται και πως λειτουργεί ως ατζέντης επιχειρηματιών.

Με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κατηγόρησε ότι προτείνει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα προτείνει και θα δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018. «Ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.