Χρ. Σπίρτζης: Αν δεν γίνουν οι εργασίες στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα πληρώσουμε αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Για τη συνέχιση ή μη των εργασιών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει, μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως το κόστος για το ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση που δεν γίνει τελικά το έργο θα είναι μεγάλο καθώς θα πρέπει να δοθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και για αποζημιώσεις στους εργολάβους που έχουν αναλάβει τις εργασίες.

“Μετά από αίτημα της Fraport και της τοπικής κοινωνίας αναστάλθηκαν οι εργασίες για λίγους μήνες για να μην πέσουν μέσα στην τουριστική περίοδο. Το κόστος το πληρώνει το ελληνικό δημόσιο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα στην κίνηση του αεροδρομίου μέσα στους μήνες από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Δεν είναι τουριστική περίοδος”, τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

“Αν δεν γίνει το έργο θα πρέπει να επιστρέψουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και σε αποζημιώσεις και ρήτρες στους εργολάβους. Το έργο έχει σχεδιαστεί από άλλες κυβερνήσεις αλλά τα έργα ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει. Στον ελληνικό λαό. Έχει μια ολοκληρωμένη μελέτη και θα προσεγγίσει τη δυναμικότητα που πρέπει να έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα αεροδρόμιο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες περιοχές”.

“Είναι δυνατόν ένας σύνδεσμος ξενοδόχων να λέει είμαστε προβληματισμένοι αν πρέπει να αυξηθεί η δυναμικότητα σε ένα αεροδρόμιο σε μια περιοχή; Αν δεν είναι πρωτοτυπία αυτό ποιο είναι;”, αναρωτήθηκε τέλος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.