Στ. Θεοδωράκης για Μπουτάρη: Είναι από τους ανθρώπους που με έσπρωχναν στην υποψηφιότητα για το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για το νέο φορέα που δημιουργείται στην Κεντροαριστερά αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση μίλησαν σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις συζήτησαν μέσα σε πολύ θερμό κλίμα, κάνοντας και πλάκα για τα βραχιόλια τους.

Μάλιστα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε πως ένας από τους ανθρώπους που τον έσπρωξαν να είναι υποψήφιος για το νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά, ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

“Τον δρόμο που προσπαθούμε να χαράξουμε. Το δρόμο που χάραξε και ο Μακρόν στη Γαλλία. Κέντρο ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Ριζοσπαστικές απόψεις, μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, τον έχει χαράξει και στο παρελθόν, ο Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ένας δήμαρχος της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης. Πάντα υπερασπίστηκε τη λογική, αλλά πάντα υπερασπίστηκε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις, πολλά εκ των οποίων τα έχει κάνει πράξη στο δήμο. Είναι σύμμαχος μας. Είναι από τους ανθρώπους που μου έσπρωχναν σε αυτή την υποψηφιότητα. Δίνουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε την παράταξη όχι να τη διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι νικάμε. Νικάμε προς όφελος της χώρας ο αντίπαλος είναι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της χώρας”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

“Είχαμε την τυπική αν θέλετε συνάντηση με το Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία ποτέ δεν μπορεί να είναι τυπική διότι έχουμε μια παλιά σχέση, παλιά γνωριμία. Είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση προσωπική  το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν ανακατεμένος στη πολιτική, εμφανίστηκε, πάλεψε και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου. Του έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί Κεντροαριστερά. Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος ο οποίος παίρνει από παντού καλά και πετάει τα κακά. Επειδή με το Σταύρο έχουμε πολλές συζητήσεις για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ξέρω πόσο πιστεύει στο γεγονός ότι η οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην ΤΑ και του το εύχομαι φυσικά”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.