Αλ. Τσίπρας: Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε- Εκλογές θα γίνουν το 2019

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Μήνυμα ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να ολοκληρώσει την θητεία της έστειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, σε ερώτηση για το αν θα προσφύγει στις κάλπες σε περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτήσει νέα μέτρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

“Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε. Αν πιστεύαμε ότι θα ήταν καλύτερα στη θέση μας να ήταν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν θα είχαμε μπει εξ αρχής στη διαδικασία να πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι.

Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και εμπιστοσύνη, επομένως εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019. Αυτοί που θα κριθούν τώρα για τις θέσεις τους στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι η κυβέρνηση. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των καλόπιστων εταίρων μας. Είμαι σίγουρος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της“.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του για τις επιλογές της, οπρωθυπουργός σημείωσε:

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κριθεί το ίδιο με τις προηγούμενες. Πολλές φορές μας εξέθεταν οι εταίροι. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει αστοχίες και λάθη. Σε γενικές γραμμές έχουμε καταφέρει πάρα πολλά πράγματα που σε αυτές τις συνθήκες δεν ήταν εύκολο να επιτευχθούν”.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας για το άρθρο για τον Ανδρέα: Δεν έχω φιλοδοξία να αντιγράφω κανέναν

Αλ. Τσίπρας: Άστοχο το να λένε τον Πάνο Καμμένο ακροδεξιό

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν πολλοί φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ

Αλ. Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το Υπερταμείο

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.