Αλ. Τσίπρας για το άρθρο για τον Ανδρέα: Δεν έχω φιλοδοξία να αντιγράφω κανέναν

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από το άρθρο που έγραψε ο ίδιος για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη γέννηση, τη διαδρομή και την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το άρθρο για τον Ανδρέα δημιούργησε θόρυβο και υπερβολικές αντιδράσεις. Κάτι σημαντικό θα έγραψα για να δεχθώ τόσες επιθέσεις. Όποιος το διάβασε κατάλαβε, ήταν ξεκάθαρο όμως πως οι διαφορές είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Ενόχλησε μία παράγραφος που μιλούσε για ομοιότητα όχι δική μου ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της περιόδου», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Αναφερόμουν στον συστημικό φόβο που τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ονομάσει κατεστημένο της Δεξιάς. Ο συστημικός φόβος, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, στα οποία πιστεύουμε και γι’ αυτά θα κριθούμε. Δεν έχω φιλοδοξία να αντιγράψω κανέναν, αλλά σε ένα χρόνο από τώρα να είναι αυτή η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια που άλλοι την έβαλαν. Η κυβέρνηση που θα επουλώσει τις πληγές στην κοινωνία, που άλλοι δημιουργησαν. Να είμαστε εμείς που θα θέσουμε βάσεις για υγιή λειτουργία της οικονομίας, με ένα νέο μοντέλο εργασιακών σχέσεων – παραγωγικού μοντέλου», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε- Εκλογές θα γίνουν το 2019

Αλ. Τσίπρας: Άστοχο το να λένε τον Πάνο Καμμένο ακροδεξιό

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν πολλοί φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ

Αλ. Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το Υπερταμείο

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.