Δημ.Παπαδημούλης: Τους πονάει ότι αυτοί χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά εμείς θα τη βγάλουμε από τα μνημόνια

|
THESTIVAL TEAM

Σε σημερινή του συνέντευξη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.

Αρχικά μιλώντας “Στο Κόκκινο”, είπε: “Είναι ώρα πλέον να σοβαρευτούμε και να κάνουμε μια συζήτηση για το πώς θέλουμε να θεμελιώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ίδρυσή του, έχει ταχθεί εναντίον των καθεστώτων του υπαρκτού Σοσιαλισμού, είναι απορριπτικός απέναντι στο σταλινικό μοντέλο και στηρίζει την ιδεολογία του στην αξιοποίηση και τη συμβολή πολλών αριστερών ρευμάτων, με προεξέχον το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού.

Ωστόσο, το να κατηγορεί κανείς το κομμουνιστικό κίνημα, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς για όσα έγιναν επί Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση, είναι σα να χρεώνεις στον Χριστιανισμό την Ιερά Εξέταση. Σα να χρεώνεις στο 1,5 δισεκατομμύριο των Μουσουλμάνων στον πλανήτη τα εγκλήματα του ISIS.

Και ακόμη χειρότερα, φτάνουν στο σημείο πολιτικοί που θεωρούνταν μετριοπαθείς κεντροδεξιοί, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, να χαρακτηρίζουν Αριστερό τον Χίτλερ και τους Ναζί, επειδή είναι Εθνικοσοσιαλιστές.

Και αν δεν πείθονται με όσα λέω εγώ, ας διαβάσουν τη δήλωση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ενός από τους κορυφαίους της Ν.Δ. του Κων/νου Καραμανλή. Και το «σιωπηλό» ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, ας διαβάσει τη δήλωση της Μαριλένας Κοππά το 2009. Επιτέλους, για το δημοκρατικό Κέντρο και την Κεντροαριστερά, θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο χώρος της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης» απέκτησε απήχηση, υπόσταση και έρεισμα λαϊκό, ιστορικά στην Ελλάδα, όσες φορές είχε σαφή αντιδεξιά ταυτότητα και όσες φορές αντιτάχθηκε σε αυτόν τον υστερικό αντικομμουνισμό.

Κι επειδή αυτή η χώρα έχει υποφέρει πολλά από εμφύλια πάθη, ζήσαμε εμφύλιο πόλεμο και μεγάλες διώξεις και υπονόμευση της Δημοκρατίας, στο όνομα της μάχης εναντίον της Αριστεράς, είναι ώρα πλέον να σοβαρευτούμε λίγο και να κάνουμε μια συζήτηση για το πώς θα «κλειδώσουμε» ότι το 3ο μνημόνιο είναι και το τελευταίο, αλλά και το πώς θέλουμε να θεμελιώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, με πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και όχι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που έφεραν τη χρεοκοπία”, είπε αρχικά, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε στους ίδιους τόνους: “Τους πονάει, και μιλώ κυρίως για τη Ν.Δ., το γεγονός ότι αυτοί χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα τη βγάλουμε. Ας συνηθίσουν σ’ αυτή την ιδέα. Με κυβέρνηση Τσίπρα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την επιβολή της νομιμότητας σε όσους δεν πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν. Και νομίζω ότι εδώ πρέπει να ενταθεί το μέτωπο, όπως και στους γιατρούς και τους δικηγόρους που δεν θέλουν να βάλουν POS, στους μεγαλοξενοδόχους που κρύβουν φορολογικά έσοδα… Αν θέλουμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και ταυτόχρονα να ελαφρυνθούν όσοι υπερφορολογούνται, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικότητας είναι πρώτη προτεραιότητα, ίσης αξίας με τη μάχη για την ταχύτερη μείωση της ανεργίας.

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή, που πληθαίνουν οι θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της. Και ανοίγει, με κυβέρνηση Τσίπρα, η προοπτική να βγούμε από τα μνημόνια σε έναν ακριβώς χρόνο από τώρα. Χθες ανακοινώθηκε ένα ακόμα θετικό ρεκόρ στον τουρισμό, έχουμε μια αύξηση των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και μια αύξηση των επενδύσεων.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμα πολλά κοινωνικά προβλήματα λόγω της μεγάλης κρίσης, αλλά καθώς η ατζέντα της ΝΔ, που μας ήθελε να καταστρέφουμε τη χώρα και την οικονομία, έχει πάει πια στα σκουπίδια, επιλέγουν μια ατζέντα που θυμίζει Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, Χρυσή Αυγή, χωροφυλακίστικη ΕΡΕ της δεκαετίας του ’60. Πριν από μία εβδομάδα πόνταραν ότι θα «πέσει» ο Τσίπρας από τις φωτιές, τώρα ξεσηκώνουν έναν αντικομμουνιστικό μπουχό. Και αυτό νομίζω ότι είναι θλιβερό”…

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.