Α. Γεωργίου: Με καταδιώκουν τα πολιτικά συμφέροντα

|
THESTIVAL TEAM

Για πολιτικά συμφέροντα που τον καταδιώκουν και υποκινούν τη δικαστική του περιπέτεια τα τελευταία χρόνια κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, μιλώντας στη εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Ο κ. Γεωργίου υποστηρίζει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες “από την Αριστερά και τη Δεξιά” προσπαθούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εξουδετερώσουν τις αθωωτικές αποφάσεις που έχει πετύχει μέχρι σήμερα “για να κρατούν ζωντανά διάφορα πολιτικά αφηγήματα για το παρελθόν και το παρόν”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ταυτόχρονα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”, απαντά στην κριτική πρώην συναδέλφων του που τον κατηγόρησαν για “μαγείρεμα” των στοιχείων του 2009 προκειμένου να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, σημειώνοντας πως πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν εκείνοι ήταν για γέλια και αν συγκριθούν με την ίδια μέθοδο τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα για το 2009 ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

“Σίγουρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο πουθενά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θέλουμε ως στατιστική υπηρεσία και ως χώρα γενικότερα να ανήκουμε. Είναι τελείως εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και πρακτικής. Στην Ευρώπη δεν ψηφίζουμε για τα στατιστικά στοιχεία!” υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.