Στη Βουλή σήμερα η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες Καμμένου- Γιαννουσάκη

|
THESTIVAL TEAM

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης που έχει καταθέσει η Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση Καμμένου και τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη. Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9.30.

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα γεγονότα για τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη και υπογραμμίζεται ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε -μιλώντας στη Βουλή- τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής.

Η ΝΔ αναφέρεται σε γεγονότα που αφορούν την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Επισημαίνουν, ειδικότερα, ότι έχει συνομολογηθει η συνομιλία του κ. Καμμένου με τον Ευθ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1 και ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει δικαιολογήσει επαρκώς τον λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία. Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 12 συνομιλίες, αριθμός που «καταρρίπτει» τον ισχυρισμό περί «απλής παρότρυνσης» να καταθέσει όσα γνωρίζει στις αρμόδιες αρχές και άρα θα πρέπει να απαντηθεί τι πράγματι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του κρατούμενου.

Στην πρόταση Εξεταστικής υπογραμμίζεται ότι τίθεται ζήτημα πώς συνάδει η «δραστηριότητα» του κ. Καμμένου με τη διάκριση των λειτουργιών, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτική συντακτών καταλόγισε στη ΝΔ, ότι στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής των αντιπερισπασμών -για το οποίο την κατηγορεί- προσπαθεί να δημιουργήσει «σκάνδαλο» σχετικά με τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και να βάλουμε και το κοινοβούλιο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη και της ηγεσίας της ΝΔ».

Το προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε ότι η στάση του κόμματος θα κινηθεί σε δύο άξονες:

Αφενός στη νομική αποδόμηση των επιχειρημάτων της ΝΔ, αποδεικνύοντας πως είναι λάθος να ζητά εξεταστική επιτροπή για τους συγκεκριμένους λόγους. Αφετέρου θα υπογραμμιστεί πως στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι ο αντιπερισπασμός.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.