Παπαγγελόπουλος κατά Ένωσης Εισαγγελέων: Δείχνουν αντικυβερνητική διάθεση και συντεχνιακή νοοτροπία

|
THESTIVAL TEAM

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπεραμυνόμενος των πρόσφατων δηλώσεών του στη Βουλή για τους δικαστικούς, οι οποίες προκάλεσαν την οργή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο ίδιος τόνισε πως οι Εισαγγελείς «δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

«Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων, όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;

Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψης της».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.