ΝΔ: Μείζον θεσμικό ζήτημα όταν υπουργός “χτυπάει” τηλέφωνα μέσα στις φυλακές

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

“Για τη ΝΔ υπάρχει μείζον θεσμικό ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση το ότι ένας υπουργός της να “χτυπάει” τηλέφωνα μέσα στις φυλακές”, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή και σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

“Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τα δημοσιεύματα για την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην ουσία, στην εξέλιξη μίας σοβαρότατης ποινικής υπόθεσης, που διερευνάται αυτήν τη στιγμή από τη Δικαιοσύνη και έχει παράξει και αποτελέσματα μέχρι τώρα, αλλά σίγουρα όχι οριστικά”, είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: “Άκουσα την απάντηση του υπουργού. Το θέμα μας δεν είναι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η εξεύρεση και η τιμωρία των ενόχων που διακίνησαν δύο και βάλε τόνους ναρκωτικά -είθε να εξευρεθούν και να καούν στην πυρά για το ότι διοχέτευσαν στην Ελλάδα δύο και βάλε τόνους ναρκωτικά. Δεν είναι αυτό το ζήτημα καθόλου. Το ζήτημα έχει να κάνει και είναι θεσμικής περισσότερο φύσεως, με τη φερόμενη, όχι από ένα αλλά από πολλά περισσότερα δημοσιεύματα, παρέμβαση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης διά τηλεφωνικής επικοινωνίας με ισοβίτη, μέσα στις φυλακές”.

“Αυτό για εμάς είναι μία ανεπίτρεπτη, αδιανόητη για θεσμικό παράγοντα της κυβέρνησης συμπεριφορά. Καταθέσαμε, λοιπόν, σήμερα και εμείς ερώτηση, ζητώντας να μάθουμε τι έγινε και αναμένουμε την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου”, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και επέμεινε: “Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να “χτυπά” τηλέφωνα μέσα στις φυλακές. Δεν μπορώ να το πω πιο σχηματικά. Αυτή είναι όλη μας η έγνοια και αυτό δεν συνιστά έλλειψη θέσης επί της ουσίας της υπόθεσης, ούτε θέση υπέρ της μίας ή της μίας άλλης πλευράς, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.