Ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων με αφορμή την μεγάλη επικράτηση του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές. Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη εύχεται στον νέο Γάλλο πρόεδρο καλή επιτυχία, ενώ σημειώνει πως η νίκη του Μακρόν, δείχνει πως οι Γάλλοι καταψήφισαν τα δυο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της δεξιάς και των σοσιαλιστών.

Τέλος, τονίζει πως η νίκη Μακρόν είναι νίκη για όλη την Ευρώπη, και επισημαίνει την ανάγκη να ηττηθεί το πελατειακό σύστημα των παραδοσιακών κομμάτων και στην Ελλάδα.

Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων:

Η σαρωτική νίκη στις γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές του συνδυασμού του κεντρώου Εμμανουέλ Μακρόν και των συμμάχων του Δημοκρατικού Κόμματος του Φρανσουά Μπαϊρού (Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος-EDP του οποίου την Αντιπροεδρία έχει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης), έδειξαν ότι οι πολίτες της Γαλλίας έχασαν την εμπιστοσύνη τους και καταψήφισαν τα δυο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της δεξιάς και των σοσιαλιστών, που μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης ήταν υπεύθυνα για την απώλεια της δυναμικής της Γαλλίας.

Η Ένωση Κεντρώων χαιρετίζει τη δεύτερη μεγάλη νίκη, μετά τις προεδρικές τώρα και στις κοινοβουλευτικές εκλογές, του Μακρόν και εύχεται επιτυχία στο μεταρρυθμιστικό έργο του το οποίο πρέπει να ξεκινήσει με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να μην διαψευστούν οι Γάλλοι πολίτες που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη Γαλλία στις δυνάμεις του κέντρου. Η νίκη του Μακρόν είναι εξάλλου νίκη και για την ενωμένη Ευρώπη.

Πρέπει να φτάσει πλέον η ώρα και στην Ελλάδα να ηττηθεί το πελατειακό σύστημα των παραδοσιακών κομμάτων και μέσω κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού να επέλθει πολιτική σταθερότητα ώστε να ξεκινήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από τη μακροχρόνια κρίση.