Την εκτίμηση ότι δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και ερωτηθείς για το εάν κατά τη γνώμη του η συγκεκριμένη επίσκεψη μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση των εντάσεων του τελευταίου διαστήματος ή αν ανησυχεί ότι μπορεί να φέρνει δυσκολίες και προβλήματα σε θέματα όπως το Κυπριακό, ο κ. Βορίδης σχολίασε: "Δεν είμαι αισιόδοξος. Όλη η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, αλλά και η εν γένει κατεύθυνση που έχει πάρει η Τουρκία κυρίως σε μεγάλο βαθμό αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ευρωπαϊκή της πορεία και ουσιαστικά αναγορεύοντας τον εαυτό της και την πρώτη της προτεραιότητα, τον γεωπολιτικό της ρόλο στην περιοχή που τον βλέπει αυτονομημένο, για να μην πω περιοριζόμενο από την ευρωπαϊκή της προοπτική, νομίζω ότι όλα αυτά δημιουργούν ανησυχία", ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μόνο εσωτερικής κατανάλωσης, που βλέπουμε μία τέτοια ρητορική να εντείνεται στην Τουρκία. Έχουμε ακούσει τον Πρόεδρο Ερντογάν να βάζει τα ζητήματα της Λωζάννης, έχουμε δει τις πιέσεις που ασκεί για να λυθεί το Κυπριακό σε μία κατεύθυνση που είναι πολύ αμφίβολο αν μια τέτοια λύση είναι και δίκαιη και βιώσιμη. Δηλαδή, μία λύση η οποία ουσιαστικά παραγνωρίζει και τα θέματα του τουρκικού στρατού κατοχής αλλά και τα θέματα των εγγυήσεων και βέβαια αυτό όλο σε συνδυασμό με το τι γίνεται στην περιοχή και με την Αλβανία και με την κατάσταση στα Σκόπια και το πόσο εύθραυστη είναι αυτή η κατάσταση δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία για το ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος που θα παίξει η Τουρκία".