Γιάννης Δραγασάκης: Συνθήκες σταθερότητας και προοπτικής για αλλαγή σελίδας

|
THESTIVAL TEAM

Συνθήκες σταθερότητας και προοπτικής για αλλαγή σελίδας δημιουργεί η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο είναι μία απόφαση με θετικά στοιχεία, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς. Το ένα είναι ότι διευκολύνει εμάς ως κυβέρνηση να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι αυτό είναι το κύριο ζητούμενο. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συντελεστεί. Το δεύτερο είναι ότι καθιστά πιο ορατή την πορεία προς τη διέξοδο από τα μνημόνια, παύει κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο”, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Η χθεσινή απόφαση, όπως είπε, “είναι αποτέλεσμα πολλαπλών συμβιβασμών τόσο μεταξύ των δανειστών όσο και ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση” και “το βασικό της στοιχείο είναι ότι δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας, προοπτικής και να συντελεστεί η αλλαγή σελίδας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.