Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση έφερε μια “συμφωνία ντροπής”

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ασκώντας σκληρή κριτική για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές, ενώ τη χαρακτήρισε “συμφωνία ντροπής”

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα. Γενηματά ανέφερε: “Είναι η σοβαρότερη στην ιστορία μας παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Συνθηκολόγησαν με όρους ηττημένου, με μέτρα καταστροφής της μεσαίας τάξης και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» σημειώνει και προσθέτει ότι πρόκειται για «συμφωνία υφεσιακή που δεν βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά μας καταδικάζει σε διαρκή λιτότητα”

Κατηγορεί την κυβέρνηση για “πολιτική απάτη”, “λαϊκισμό” και “δημαγωγία”, και υποστηρίζει ότι «το θέμα του χρέους είναι ακόμη σε εκκρεμότητα παρά τους διθυραμβικούς πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα πέρυσι το Μάιο”.

«Θυμίζω ότι έκλεισε τη 2η αξιολόγηση με επώδυνα και τότε μέτρα λιτότητας, με δήθεν αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. Ένα χρόνο μετά και ενώ συμφώνησε και ψήφισε άλλα 5 δισ. μέτρα, ακόμα το συζητάνε και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες για μετά το 2018» τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Χαρακτηρίζει τα αντίμετρα “νέο παραμύθι της κυβέρνησης” και προσθέτει ότι “ακόμη και αν κάποια δοθούν θα είναι ασπιρίνες στη βαριά πληγωμένη κοινωνία”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.