ΑΝΕΛ: Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται και δεν διαγράφονται

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. “Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Τιμούμε τον ποντιακό ελληνισμό και την ιστορία του” αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της και συνεχίζει:

“Τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που όπως και οι Αρμένιοι, υπήρξαν τα ανυπεράσπιστα θύματα μιας προσχεδιασμένης γενοκτονίας από το κεμαλικό καθεστώς: σφαγιάστηκαν, εκδιώχθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες” επισημαίνει η κ. Παπαδοπούλου και προσθέτει:

“Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού θα παραμείνει στην παγκόσμια συνείδηση και μνήμη ως ένα από τα πλέον απεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 353.000 ήταν οι Έλληνες του Πόντου που εξολοθρεύτηκαν κατά την περίοδο 1916-1923, όταν την παραμονή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Έλληνες του Πόντου αριθμούσαν γύρω στις 700.000” επισημαίνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι “οι Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου, παρά τους διωγμούς και τις κακουχίες, κατάφεραν να επιβιώσουν ως συλλογική οντότητα και να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους και την ελληνική τους ταυτότητα και να μεταλαμπαδεύσουν σε όλους μας τον δυναμισμό τους και το πάθος τους για δημιουργικότητα και προσφορά”.

“Το χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της γενοκτονίας απέναντι στη λήθη, αλλά και απέναντι σε κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης ή ψευδοεπιστημονικής προσέγγισης και ωραιοποίησης της ιστορικής αλήθειας. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται και δεν διαγράφονται” καταλήγει η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.