Για στημένη παράσταση έκανε λόγο κατά την έναρξη της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για παραβίαση της προτεραιότητας στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

«Κύριε πρόεδρε εδώ είναι το σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε. Για πρώτη φορά δεν υπήρξε σεβασμός στη σειρά των ομιλητών. Ο λαός περίμενε να ακούσει απαντήσεις. Όχι να δει μια στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής. Ένα πολιτικό σύστημα που δείχνει πολύ κατώτερο από τις ανάγκες του λαού. Η κρίση του θα είναι αμείλικτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Συνεχίζοντας, μίλησε για συμφωνία ντροπής, «που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ενώ είχε προηγηθεί η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Μια κυβέρνηση που φορτώνει στους πολίτες περισσότερα από 14 δις κόστος από τη δική της ανικανότητα».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την απελευθέρωση των απολύσεων, τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, την αύξηση των εισφορών και τη μείωση του αφορολόγητου. «Και όλα αυτά χωρίς καμία ρύθμιση για το χρέος», προσέθεσε και έθεσε ως πήχη της όποιας απόφασης τη ρύθμιση, που προέβλεπε η συμφωνία του 2012.

«Μιλούσατε για εθνική κυριαρχία και έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως «ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής».

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του κόμματος της είπε: «Μην περιμένετε από εμάς συνενοχή, όχι σε όλα».

«Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο ένα σχέδιο: να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Τάζει προσλήψεις φαντάσματα την ώρα που διαλύονται τα νοσοκομεία και κάνει σύγκριση με το τι έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του 80'. Έβαλε η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες» τόνισε.

Στα θέματα διαφάνειας είπε ότι μετά την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Channel η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με άλλον επιχειρηματία, έχοντας χάσει οριστικά το ηθικό της πλεονέκτημα.

Αν τολμάτε παραιτηθείτε, κατέληξε και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται, αλλά η συνεργασία θα γίνει πράξη με την αλλαγή των συσχετισμών.

«Η ομιλία σας έγινε ενώπιον του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» απάντησε στην κριτική που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής. Παραδέχθηκε το... στρίμωγμα στη σειρά, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει συνωμοσία.

Ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει αυτά, επέμεινε η κυρία Γεννηματά ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου φώναζε «ντροπή, ντροπή».