Αλ. Τσίπρας: Εμείς όταν χτυπήσαμε σε τοίχο, πήγαμε στον λαό

|
THESTIVAL TEAM

Στα πυρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε κατά τη δευτερολογία του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Το “τζάμπα μάγκας” ακούστηκε από την παράταξή σας πρώτα, όχι από εμάς», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ενώ σημείωσε πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε έρθει με έτοιμη δευτερολογία. «Εγώ απαντώ εκτός κειμένου», συμπλήρωσε.

«Με κατηγορείτε διαρκώς και εσκεμμένα συγκρίνοντας δηλώσεις μου. Όταν αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα -καθώς οδηγηθήκαμε σε εκβιασμό και δεν υπολογίσαμε ότι οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη- πήραμε μια απόφαση που είχε ένα ηθικό βάρος που δεν μπορείτε να κατανοήσετε. Πήγαμε στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς όταν χτυπήσαμε σε τοίχο πήγαμε στον λαό κι αυτός επέλεξε εμάς».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε την ίδια διαδρομή με τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ δεν γεννήθηκα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός. Δεν γεννήθηκα σε καρέκλες», ανέφερε ο . Τσίπρας.

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αυτοκριτική, διερωτήθηκε: «Σε τι να κάνει αυτοκριτική η Αριστερά; Η Αριστερά έκανε κομματικούς διορισμούς;».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι στο πρώτο μνημόνιο υπήρχαν πέντε συμπληρωματικά, στο δεύτερο τέσσερα και στο τρίτο ένα. «Μιλάτε για 4ο μνημόνιο εδώ και έναν χρόνο. Ενδεχομένως το 4ο μνημόνιο να ήταν ο διακαής σας πόθος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.