Φ. Γεννηματά: Σε ασυδοσία οδηγεί η κυβέρνηση το πλαίσιο για τις Κυριακές

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Κατά τη συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το διοικητικό συμβούλιο της της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν Οι εργασιακές σχέσεις και οι ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εργασίας τις Κυριακές.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν “μέτρα αντιαναπτυξιακά, μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, της συλλογικής αυτονομίας και των εργασιακών σχέσεων”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εργασία τις Κυριακές, η κα Γεννηματά τόνισε ότι “υπήρχε από το 2013 ένα ρυθμισμένο πλαίσιο για επιπλέον οκτώ Κυριακές τον χρόνο, το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης οδηγείται σε πλήρη απελευθέρωση και ασυδοσία”.
Έμφαση έδωσε κυρίως, στις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν παράλληλα στις οικογενειακές και εργασιακές τους υποχρεώσεις.

“Οι νέες διατάξεις αναδεικνύουν σκοπιμότητες εξυπηρετήσεων της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους» κατέληξε και προανήγγειλε «μάχη για αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.