Έφη Αχτσιόγλου: Κούρεμα για μία στις τρεις συντάξεις

|
THESTIVAL TEAM

Τη μείωση των συντάξεων για το 30% των συνταξιούχων επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, επίσης, στον καθορισμό ανώτατου ορίου απομείωσης της προσωπικής διαφοράς, με το οποίο θα αποφευχθούν μεγάλες μεταβολές στις συντάξεις. Πιο ειδικά, σημείωσε ότι «αυτή η αρνητική μεταβολή θα αφορά μόνο τις προσωπικές διαφορές, το ένα τρίτο των συνταξιούχων, δηλαδή περίπου το 30% και πρόκειται για όσους έχουν πάρει συντάξεις, πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και των οποίων η σύνταξη ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού. Αυτό που διαπραγματευόμαστε και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε είναι να υπάρξει ένα ποσοστό προστασίας της σύνταξης, δηλαδή ένα ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς, ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες μεταβολές».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η θεσμική απορρύθμιση των προηγούμενων ετών επέτρεψε και την καλλιέργεια φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας στους χώρους εργασίας. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια για την επαναφορά της νομιμότητας στην αγορά εργασίας μέσα από τη δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που, το τελευταίο διάστημα, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.