Δ. Παπαδημούλης: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει γραμμή από τον έξαλλο αντιπρόεδρό του

|
THESTIVAL TEAM

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να πάρουν πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί ένα άλλο πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης προέταξε την επιδίωξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο Eurogroupμ στις 22 Μαΐου. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη το «προσύμφωνο» Μέρκελ-Λαγκάρντ να γίνει συγκεκριμένη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών.

«Αυτό που τώρα φαίνεται να προχωρά είναι μία συμφωνία-πακέτο, που επιτρέπει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση και εξασφαλίζει ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το ’18», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Για την κοινωνική δυσφορία και απογοήτευση τόνισε ότι «ο κόσμος περιμένει να δει στην τσέπη του την αλλαγή. Πρέπει, επομένως, να φύγουμε από τη διαπραγμάτευση και να περάσουμε στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.