“Βεντέτα” έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Χαρακτηριστικά εμφυλίου λαμβάνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Το ρήγμα στις τάξεις του, το οποίο εμφανίστηκε στην περίπου προ δεκαπενθημέρου συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, βαθαίνει και διευρύνεται, με τις…

αντιπαραθέσεις να λαμβάνουν πλέον και χαρακτήρα προσωπικής βεντέτας.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι το απόγευμα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με διοργανωτές στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Η πρώτη γίνεται στις 7.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα «Υπάρχει και άλλος δρόμος!».Ομιλητές θα είναι οι ακαδημαϊκοί Άρης Καζάκος και Νίκος Κοτζιάς και ο ανεξάρτητος, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Μιάμισι ώρα νωρίτερα, στις 6, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για θέματα παιδείας, στο «Grand Hotel». Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ο δήμαρχος Νεάπολης, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, θεσμικά και συνδικαλιστικά στελέχη της εκπαίδευσης (Καρτσιώτης, Ρούμελης, Ορφανουδάκης, Μπουλταδάκης, Ανθόπουλος, Παπασταμόπουλος).
Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών άρχισε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Ν.Ε., όταν η ομάδα της «Πρωτοβουλίας» κατέθεσε σχέδιο απόφασης, στο οποίο αποδοκιμαζόταν σε έντονο ύφος η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ και ζητούταν ουσιαστικά η απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την κυβέρνηση. Ωστόσο παρά τις διαβουλεύσεις που έγιναν απόφαση δεν εκδόθηκε, με την ομάδα της «Πρωτοβουλίας» να «δείχνει» ως υπεύθυνο τον κ. Παπαστεργίου, τον οποίο κατηγορεί «για υπεκφυγή και εξαπάτηση».

 Η επόμενη αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης αναμένεται την προσεχή Κυριακή στο πλαίσιο της περιφερειακής συνδιάσκεψης, στην οποία ενδέχεται να παραστεί και ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα συμμετάσχουν σίγουρα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, καθώς και αρκετοί υπουργοί.

 

Πληροφορίες: Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.