Εκλογές σήμερα στη Νέα Δημοκρατία – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Κάλπες στήνονται σήμερα στη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή νέου προέδρου. Μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου και την αναβολή της διαδικασίας, οι ψηφοφόροι καλούνται εκ νέου να προσέλθουν στις κάλπες, για να επιλέξουν έναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης διεκδικούν την αρχηγία της ΝΔ κι ευελπιστούν σε μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων του κόμματος.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, θα μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα.

Επίση, πρέπει να γνωρίζουν:

– Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

– Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

– Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

– Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

– Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

– Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

– Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας (ΕΔΩ) ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

– Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και θα αφορά μόνον όσους ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.