Μ.Χρυσοχοΐδης: Μένω για να το παλέψω!

|
THESTIVAL TEAM

Τον απολογισμό του για το γεγονός πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο έκανε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8  και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να …

φύγει από τη μάχη, αλλά θα μείνει για να αλλάξει το σύστημα.

«Ήταν το κρισιμότερο πολιτικό μου λάθος. Είναι μία αυτοκριτική και μία κριτική σε ένα πολιτικό σύστημα που ούτως ή άλλως θα κατεδαφιστεί». Αυτό είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Ανάπτυξης για τη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το μνημόνιο δικαιολογώντας μάλιστα απολύτως τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως μέσω του διαδικτύου για τα όσα είπε.

«Δεν κάνω πίσω από τη δήλωσή μου. Με πίστη και πεποίθηση το λέω. Η παραίτηση είναι μία λύση ή θα σηκωθώ να φύγω ή θα μείνω για να παλέψω να αλλάξω το σύστημα. Μένω για να το παλέψω μαζί με άλλες δυνάμεις. Αν δεν το αλλάξουμε είμαστε ανάξιοι» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθαρίζοντας ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε το διάβασμα του κειμένου αλλά γενικότερα το πως λαμβάνονταν οι πολιτικές αποφάσεις «με το πιστόλι στο κρόταφο».

«Το Σεπτέμβριο, κάθε Σαββατοκύριακο παίρναμε μέτρα. Και τώρα η ΝΔ ψηφίζει όλα τα μέτρα και λέει ότι μετά θα τα επαναδιαπραγματευτεί. Αυτό το σύστημα δεν μπορούμε να το υπηρετούμε άλλο» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν έχω αποτύχει πουθενά. Δεν είμαι ανίκανος και δεν θα κάνω πίσω».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απορρίπτει την πρόταση Σκανδαλίδη για σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου αρχηγού εδώ και τώρα.
«Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλως. Θα πρέπει όμως να γίνει συντεταγμένα και με κανόνες για να μην πάθει μεγαλύτερο κακό η χώρα και οι πολίτες. Ας μη βιαζόμαστε, να πάμε σε συντεταγμένη εκλογή όπως έχει αποφασιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.