Π. Μπεγλίτης: Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία ο Παπανδρέου

|
THESTIVAL TEAM

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Μπεγλίτη, περί μη υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία…

του Κινήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολύ πρόσφατα, ο κ. Μπεγλίτης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, τονίζοντας ότι είναι “αναφαίρετο δικαίωμά του”.

Σήμερα, με μια εκ διαμέτρου αντίθετη τοποθέτηση, ξεκαθαρίζει (;) ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς επικαλείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έχει πει ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: “Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράφει καθημερινά πιστοποιητικά γι’ αυτό το θέμα. Έχει ξεκάθαρη θέση. Την έχει εκφράσει στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος το έχει πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος”.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το καταστατικό προβλέπει ότι κάθε υποψήφιος χρειάζεται 105 υπογραφές από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Έτσι, οι υποψηφιότητες θα είναι δύο ή τρεις, το πολύ.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «λάθος» το να ανοίξει ο κατάλογος των υποψηφίων, καθώς “δεν μπορεί να γίνει πασαρέλα υποψηφίων… Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας σε υποψήφιους που θα είναι και φορείς συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων”.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.