Κεδίκογλου: Δεν υπήρχε πιθανότητα αλλαγών με ανοιχτή ΕΡΤ

|
THESTIVAL TEAM

«Πιθανότητα ριζικών αλλαγών στην ΕΡΤ εν λειτουργία δεν υπήρχε», υπογράμμισε…

ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για της σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Η ΕΡΤ ήταν ο κατεξοχήν οργανισμός που έφερε όλες τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου. Βαθύτατη νοοτροπία κομματοπελατειακών σχέσεων, καταστατικές δυσλειτουργίες ανυπέρβλητες, λόγω απηρχειωμένων συντεχνιακών προνομίων. Και ήταν αδύνατη η ήπια αντιμετώπισή τους δυστυχώς», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έπρεπε να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων. Και ένας χρόνος κυβερνητικής εμπειρίας διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες. Ούτε το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο μπορούσε να εφαρμοστεί. Για να ξέρουμε πότε, πως και που δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος. Ήταν αδύνατο γιατί δεν μπορούσες να μεταφέρεις έναν εργαζόμενο από την Κατεχάκη στην Αγία Παρασκευή. Με αποτέλεσμα, άτομα της ίδιας ειδικότητας, ο ένας να κάθεται στην Κατεχάκη και ο άλλος να χρεώνει υπερωρίες στην Αγία Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.