Γ. Στουρνάρας: Μας ενώνουν περισσότερα, από όσα μας χωρίζουν με τον κ. Σόιμπλε

|
THESTIVAL TEAM

Στο ενδιαφέρον που υπάρχει από γερμανικές επιχειρήσεις για τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συλλογή απορριμμάτων, την υψηλή τεχνολογία, την πληροφορική και τον ιατρικό τουρισμό αναφέρθηκε ο Γ. Στουρνάρας…

στην εκδήλωση του ελληνο-γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

O Έλληνας υπουργός έκανε, κατά τον χαιρετισμό του, λόγο για τεράστιες συμπληρωματικότητες των οικονομιών Ελλάδας και Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι «αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε ακόμη στη συνεχή εκροή κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό νότο στον ευρωπαϊκό βορρά και στις διαφορές επιτοκίων που υπάρχουν υπέρ του δεύτερου, τα οποία όπως είπε, αποτελούν υφέρπουσα απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα.

Δήλωσε πως «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι «Κάνουμε το σωστό και παρά τα λάθη βρίσκουμε λύσεις», ανέφερε.

Αναφερόμενος τέλος, στο πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό παράγοντα ανάσχεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτό τώρα θα αποκατασταθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.